Over Bag in Box (bib)

 

Bag in box wijn is over heel Europa niet meer weg te denken, alleen in Nederland loopt de bag in box wijn achter. Dit komt vanwege het feit dat er in de supermarkten vooral mindere kwaliteit goedkope wijn in bag in box wordt verkocht.

wijn

Kwaliteit

 

Voor ons is het belangrijk om kwaliteitswijn te kunnen drinken voor een lage prijs. Daarom bezoeken wij de goed aangeschreven wijnhuizen persoonlijk en selecteren hier de beste wijnen. Deze worden door ons uiteraard geproefd.

shutterstock_237312982

Houdbaarheid

 

Een groot voordeel van de bib wijn is dat deze na openen wel 2 maanden houdbaar is. Dit komt doordat de bib vacuüm verpakt is en bij gebruik er geen lucht binnen komt. Hierdoor bederft de wijn niet en blijft de wijn zijn smaak behouden. U heeft met de bag in box altijd een vers glas wijn. Het weggooien van halflege flessen, omdat deze langer dan drie dagen in de koelkast staan is niet meer nodig.

De Wijn Zusjes

Gebruiksgemak

Het sjouwen van zware flessen en de kans dat deze kapotvallen is verleden tijd.  De bag in box wordt bij u thuis bezorgd en het gebruik ervan is heel eenvoudig. De wijnen die u gekoeld wilt drinken zet u in de koelkast en door middel van de tap vult u uw glas. De bag in box neemt niet veel ruimte in. U opent de bag in box doordat u het karton indrukt en het kraantje ofwel de tap eruit trekt.

Openen Bag in Box

Duurzaamheid

Het gebruik van de bag in box is beter voor het milieu. Er is een stuk minder afval dan wanneer u flessen wijn gebruikt. Een lege bag in box is makkelijk te scheiden en hier hoeft u niet voor naar de glasbak. Ook is het transport van de bag in box duurzamer dan flessen wijn, op een pallet kan veel meer wijn in bag in box worden vervoerd dan een pallet met flessen wijn.